KANETSUGU

Įsikūręs Japonijos peilių sostinėje Seki mieste ir 800 metų gyvuojančiame kardo gamybos istorijoje, Kanetsugu gamina Katana aštrius virtuvinius peilius už priimtiną kainą.

Legendiniai kardų kalviai iš Seki, kurių ištakos siekia Japonijos Teiwa periodą / Jowa epochą (1345-1349). Daugiau nei 660 metų Kantesugu kalvių tradicijos ir metodai buvo ištikimai perduodami iš meistro pameistriui. Ponas Mitsuyasu Kawamura, dabartinės kartos Kanetsugu kalvis ir Kanetsugu (Seki Kanetsugu Hamono Co., Ltd.) savininkas, sukūrė savo PRO-M serijos ir PRO-S serijos virėjo peilius, turėdamas aiškų ketinimą suteikti legendinio Katanos aštrumo prie šiuolaikinių virtuvinių peilių. Šį nuostabų tikslą jam pavyko pasiekti sujungus senovinius tradicinius metodus ir pažangiausias gamybos technologijas.

Seki-City, Gifu prefektūra, yra nedidelis miestelis Japonijos viduryje ir visame pasaulyje garsėja puikių peilių, tokių kaip Solingenas Vokietijoje, gamyba. Seki stalo įrankių pramonės istorija (apie 780 metų) siekia XIII amžių, kai kalavijuočių meistras Motoshige persikėlė iš Kyushu rajono į Seki ir čia pradėjo gaminti kardus. Jis pasirinko Seki dėl turtingų gamtinių ir materialinių sąlygų. Seki sąrašo viršuje siūlė geros kokybės geležinį smėlį, anglis ir vandenį. Vos po šimtmečio prasidėjusioje Muromachi eroje (1338–1573) Sekyje dirbo daugiau nei 300 kalavijuočių kalvių. Kanemoto Magoroku ir Saburo Shizu buvo du garsiausi. Aukščiausia Seki kardų kokybė ir Seki vardas buvo greitai pripažinti visoje Japonijoje ir buvo sukurta tvirta jo, kaip kardų gamybos centro, reputacija.Tradicinės japonų kardų gamybos technologijos, įgūdžiai ir senovinės nuostatos buvo perduotos šimtmečius ir tebėra gyvos šiuolaikinėje stalo įrankių pramonėje. „Seki City“ išlieka gyvybingu Japonijos stalo įrankių gamybos centru.