Japoniško stiliaus klasika

Kadaise, prieš Vakarų kultūrą ir maistą atvežant į Japoniją (iki 1900 m.), Japonijos tradicinio stiliaus peiliai buvo labai paplitę kasdienio maisto gaminimo peiliai. Japoniško tradicinio stiliaus peilių vienas kampas užtikrina puikų pjovimą. Pavyzdžiui, „Yanagiba“ yra gerai sukurta pjaustyti ir paruošti Sashimi (žalia žuvį), neprarandant gražios formos ir gaivumo. „Usuba“ tinka pjaustyti, lupti, taip pat plonai ir tiksliai pjaustyti daržoves. Tai būtini peiliai japonų maistui (pagrindinės jų maistinės medžiagos buvo žuvis ir daržovės).

Šiais laikais suši ir daugelis kitų japoniškų maisto produktų tampa labai populiarūs ir įprasti visame pasaulyje. Galbūt net patys matėte įspūdingus sušių šefo įgūdžius, nes jis savo Yanagiba peiliu subtiliai pjausto žalią žuvį ir gamina gražų Sashimi patiekalą. Japoniško tradicinio stiliaus peiliai turi ilgą istoriją, ir yra nemažai japoniškų tradicinio stiliaus peilių, kurie greičiausiai nėra įprasti mūsų šalyje.

Japoniją sudarančios salos yra geografiškai izoliuotos nuo kitų šalių, todėl japonai visada kuo geriau išnaudojo šviežio sezoninio maisto išteklius, kuriuos siūlo jų žemė, ežerai, upės ir jūros. Šių maisto produktų įvairovė, be kultūrinės įtakos, paskatino sukurti daugybę skirtingų peilių, kurių kiekvienas buvo skirtas labai konkrečiam tikslui. Yanagiba , Deba ir Usuba su vienu nuožulniu kraštu yra unikalūs Japonijai ir buvo sukurti taip, kad būtų švariai supjaustyti ingredientai, nes taip geriau išsaugomas šviežias maisto skonis ir tekstūra.

Japoniško tradicinio stiliaus peiliai paprastai yra su tradicine japoniška medine rankena, o ašmenys su smailėjančiu smaigiu, kuris telpa į skylę, kuri yra įdeginta prie medinės rankenos. Tradicinio japoniško stiliaus peilių rankenos paprastai yra medinės ir jas daug lengviau pakeisti, tai naudinga, jei sugadinsite rankeną.

Japoniškų peilių ašmenys paprastai grūdinami iki didesnio Rockwell kietumo nei dauguma Vakaruose gaminamų virtuvinių peilių. Tai leidžia japoniškiems peiliams turėti puikų aštrumą ir briaunos išlaikymą.

Yra daug profesionalų ir rimtų namų šefų (ypač japonų virtuvės šefų), kurie reikalauja išskirtinio pjaustymo, kad gamintų ypatingus maisto produktus, kuriems reikalingas šviežumas, graži forma ir išvaizda bei subtilus darbas. Taip pat daugelis žmonių mėgsta tradicinį skonį ir tradicinius kaltinius peilius, su kuriais gali pajusti meistriškumo dvasią ir kažką ypatingo.

Updating…
  • Krepšelyje nėra produktų.